Aanbod voor medewerkers

Hanna: ‘Het helpt mij om de ervaringen van anderen te horen en te lezen. Het heeft me gesterkt in het gevoel dat ik niet gek ben, maar dat het voor iedereen een gebeurtenis is, die je even flink onderuit kan halen. Uiteindelijk heeft het ontslag ertoe bijgedragen dat ik weer een nieuwe weg ben ingeslagen’.

 

De eerste reactie?

Ontslagen worden is in eerste instantie een drama. Je bent boos en voelt je belazerd, afgewezen, als oud vuil afgevoerd. Je zelfvertrouwen wordt aangetast en het kost je moeite om over deze emoties te praten en er overheen te komen. Maar dan: er komt een moment waarop de energie weer terugkomt en je gaat nadenken over nieuwe stappen.
In het boek ‘Maak er werk van’ beschrijven we het proces dat je doormaakt en hoe je er mentaal weer sterker uit kunt komen. Wij hebben ons hierbij gebaseerd op onze eigen ervaring in het begeleiden van mensen in ontslagsituaties en hun ervaringsverhalen. Hiertoe hebben we drie rondetafelgesprekken georganiseerd, waarin de deelnemers hun verhaal vertelden en hun ervaringen met elkaar deelden.
De bijeenkomsten werden zowel door ons als door de deelnemers als zeer prettig en waardevol ervaren. Het werkt versterkend om op een neutrale plek, met anderen die in het zelfde schuitje zitten, onbevangen te praten over jouw ervaringen met het ontslag.

 

Wij bieden in combinatie met het boek: - Ontslag werkt!-sessies voor bedrijven en instellingen.

Voor informatie, stuur een bericht via de contactpagina.